У МІСЬКВИКОНКОМІ

  • 700

Днями відбулось перше в 2017 році засідання виконкому міської ради.

Вів його міський голова Роман Волуйко.

Затвердивши порядок денний члени виконкому заслухали звіт фінансово-економічного стану КП «Гайворонський комунальник» від заступника начальника підприємства Дмитра Мельника.

Під час звіту він поінформував про стан справ з надходженнями підприємства від надання комунальних послуг, витратами, оплатою заробітної плати працівникам. Так було повідомлено, що найбільш збитковими галузями підприємства є водопостачання і водовідведення. Заборгованість населення, організацій та установ, підприємств за ці послуги становить більше 500 тисяч гривень, з них 350 – заборгованість населення. Як стало відомо в ході обговорення – близько 50% водопостачання в місті взагалі не обліковується, люди врізались у систему водопостачання самостійно і отримують воду незаконно.  А з тих, в кого водопостачання задокументоване, платять – половина. От і виходить, що, фактично, за водопостачання в місті платить, в кращому випадку, 30-35% споживачів. Якщо взяти до уваги, що прогнозовані тарифи на водопостачання мають бути економічно вигідні підприємству, то це значить одне – за постачання води усьому місту платить третина мешканців. Себто один гайворонець платить за себе і двох сусідів. Якби за воду платили усі споживачі – сьогодні тариф був би, ймовірно, вдвічі менший.

Члени виконкому наголосили і настійливо рекомендували заступнику керівника комунального підприємства Д.?Мельнику?розпочати активну роботу з виявлення незаконних підключень до водомережі споживачів з подальшим штрафуванням, відключенням чи узаконенням абонента.

Інформацію, яку надав заступник начальника КП «Гайворонський комунальник», виконком узяв до відома і прийняв рішення роботу комунального підприємства «Гайворонський комунальник» визнати незадовільною.

Начальнику комунального підприємства вжити заходів щодо: нарощування виробничих потужностей, забезпечення приросту обсягів робіт та надання послуг, підвищення їх якості, ефективності виробництва і доходності фінансово-господарської діяльності, недопущення заборгованості із виплати заробітної плати, податкових платежів. Цільового та ефективного використання коштів, посилення контролю за збереженням та використанням майна. Проводити постійну роботу по вдосконаленню діяльності комунального підприємства; утримання будинків та прибудинкових територій в належному санітарному стані; регулярного вивезення побутових відходів від житлового фонду комунального підприємства, в тому числі з приватного сектору (при умові сплати його мешканцями за послуги). Проведення заходів з благоустрою прибудинкових територій.

Постійно аналізувати ситуацію, що складається з розрахунками за надані житлово-комунальні послуги, розробляти дієві заходи щодо підвищення рівня оплати за надані житлово-комунальні послуги та обов’язкового забезпечення ними поточних розрахунків за енергоносії.

Відповідно до Порядку проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку затвердженого наказом Міністерства регіонального?розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Закону України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", рішення сесії міської ради № 381 «Про затвердження порядку проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку в місті Гайворон» виконавчий комітет прийняв рішення здійснити організаційні заходи щодо підготовки та проведення конкурсу з призначення управителів багатоквартирних будинків м.?Гайворон, в яких не створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку або співвласники яких до 1 лютого 2017 року не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком, а саме: затвердити перелік вищевказаних багатоквартирних будинків та оголосити конкурс з призначення управителя багатоквартирного будинку.

 

(Продовження на 2 стор.)

(Продовження. Початок на 1 стор.)

 

Утворити конкурсну комісію з призначення управителя багатоквартирного будинку у складі:

Голова конкурсної комісії: Штундер О.М. – заступник міського голови;  заступник голови конкурсної комісії, Хмара З.М. – заступник міського голови.

Секретар конкурсної комісії:  Крівцова Т.Ю. – спеціаліст-юрист.

Члени конкурсної комісії:

Тугушева В.Т. – начальник відділу з фінансів бухгалтерського обліку та фінансів;

Собчик В.В. – спеціаліст-землевпорядник. ;

Луцький С. А. – член виконавчого комітету (за згодою);

Бондар Н.Є. – член виконавчого комітету (за згодою);

Томашевський О.І. – депутат Гайворонської міської ради (за згодою);

Лабан О.В. – депутат Гайворонської міської ради (за згодою);

Ясінський С.І. – представник від громадськості (за згодою).

Перелік багатоквартирних будинків м. Гайворон в яких не створено ОСББ, або співвласники яких до 1 лютого 2017 року не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним: Банківський, 3; Б. Хмельницького, 1, 5, 7, 9, 11/115, 13, 15, 17, 19, 21; Великого Кобзаря, 8/12, 10/1, 12, 13, 16, 17, 19, 21, 22, 25, 29, 35, 37; Воєводіна, 18, 22; Гайворонська, 7, 13, 15, 17; Герцена, 1, 5, 7; Подільська, 65, 67/30, 69/23; Залізнична, 1; Каштанова, 15; Зимоліна, 5/2; Свободи, 61, 63, 117, 119, 119б, 119в, 121, 122; В.Стуса, 11, 14, 23/24, 24/2, 31; Центральна, 76, 82, 93/2, 97, 160, 162, 164, 191; Київська, 4, 6, 10, 12; Небесної Сотні, 43, 45, 47; Маяковського, 1а, 22а, 22б; Пісочна, 1; Ярослава Шимчика, 12, 14, 16/49, 40; Степова, 24/90, 26/24, 28/81, 30, 32/37; Заводська, 8.

Затвердити Положення про конкурсну комісію з призначення управителя багатоквартирного будинку. Конкурсній комісії в термін до 15.02.2017 визначити об’єкти конкурсу із Переліку, затвердженого п.1.1. цього рішення, розробити конкурсну документацію та подати на затвердження виконавчого комітету Гайворонської міської ради. Комунальному підприємству «Гайворонський комунальник»  в термін до 15.02.2017 року надати до Конкурсної комісії інформацію про стан та технічну характеристику кожного будинку, внесеного до Переліку, у відповідній  формі.

Своїм рішенням члени виконкому затвердили звіт по роботі зі зверненнями громадян до Гайворонської міської ради у 2016 році. Детальніше читайте у матеріалі «Громадяни звертаються в міську раду».

Також виконком розглянув деякі інші питання і прийняв відповідні рішення.

 

Олександр ГЕРАСИМЧУК.