ЗДРАСТУЙ ОСІНЬ, ЗДРАСТУЙ ШКОЛО!

  • 684

Красне літо промайнуло, не встигли й оком зморгнути. І ось уже ранковим туманом вітається золотоволоса осінь. І в перший же день свого календарного панування вона запрошує сісти за парти юних школярів. За літні місяці вони набралися сил, засмагли, подорослішали…

Першого вересня зранку на вулицях міста особлива атмосфера. Всюди можна побачити дітей і їхніх батьків, дідусів і бабусь з онуками по-святковому вбраних і з великими букетами в руках. Усі вони дещо стурбовані, переповнені різними емоціями прямують на знайомі для більшості подвір’я шкіл.

Традиційно цього дня у всіх школах міста пройшли святкові лінійки. Завітали на святкові дійства і ми. Подвір’я шкіл були переповнені дітьми і їхніми батьками. Школа була готова прийняти першачків  і старшокласників у свої затишні класи, щоб повести їх у світ знань. Зі святом Першовересня учнів вітали голова райдержадміністрації Юрій Клименко, міський голова Роман Волуйко, секретар міської ради Олександр Ковтонюк, заступник міського голови Заряна Мамедова.

Вони побажали учням здобути якнайкращі знання, уміння і навички, почерпнути найкраще з духовної криниці і в майбутньому будувати сильну, багату, висококультурну незалежну Україну, а вчителям – терпіння і наснаги виховувати в дітей найкраще і вести їх такою цікавою стежиною знань.

Від імені міської ради міський голова, секретар та заступники вручили учнівським і педагогічним колективам шкіл багатофункціональну оргтехніку, засоби навчання, музичну апаратуру.

Міський голова Роман Волуйко особисто вручив похвальні листи відмінникам ЗОШ №1 міста і побажав їм подальших успіхів у здобутті знань.

Піснями, віршами і танцями школярі вітали один одного з початком навчального року. Батьки та гості свята не втомлювались раз-по-раз  дарувати дітям свої оплески і з щемінням в серці спостерігали, як їхні діти розпочинають новий рік знань. І втих і в інших можна було спостерігати на обличчях  легкий сум, бо ласкаве літечко тішить нас останніми своїми теплими днями, а з іншого – радість, тому, що починається новий навчальний рік, який принесе масу нового, цікавого і важливого учням і низку приємних клопотів батькам.

Олександр ГОРОБЕЦЬ.

Фото автора.