СВЯТО ЛІТА І ДИТИНСТВА

  • 692

Фото без описуВ перший день літа увесь світ відзначає одне з найкращих свят – День захисту дітей. І хоча батьки щодня піклуються про діток, намагаються дати їм усе найкраще, проте саме цього дня дорослі роблять усе можливе і неможливе, щоб зробити дітям незабутнє свято. 
Орган місцевого самоврядування, який опікується дитячими садочками міста, особливу увагу приділяє забезпеченню в дитячих навчальних закладах міста найкращих умов для виховання дітей, їхнього розвитку.
І звичайно ж у цей  святковий день міська рада не могла не приділити уваги юним гайворонцям. З нагоди свята до дитячих садочків міста завітали секретар міської ради Олександр Ковтонюк, заступники міського голови Олександр Штундер та Заряна Мамедова. Фото без описуВони вітали діток і батьків, вихователів із чудовим святом дитинства і вручили малечі солодкі подарунки.
У свою чергу юні вихованці садочків тішили батьків і гостей, даруючи їм свої пісні, танці, вірші і найкращі емоції. 

***

Мешканці західної частини міста неодноразово скаржились на відсутність у мікрорайоні дитячих майданчиків, спортивних розважальних майданчиків для дітей. Деякі їхні елементи є в школі та дитсадку, але у вільному доступі нічого такого немає. І батькам з дітьми немає де прогулятись і розважитись. А їхати в центральну частину міста, де є такі споруди – далеко.Фото без опису
Тож міська рада, завжди беручи увагу думку гайворонців, і цього разу прислухалась до побажань жителів міста. За кошти міського бюджету було закуплено новий, різноплановий дитячий майданчик. Працівники КП «Гайворонський комунальник» зібрали і встановили усі споруди біля міського Будинку культури. І вже першого?червня?у Міжнародний день захисту дітей відбулось урочисте свято – відкриття дитячого майданчика. 
Святкову програму підготовив творчий колектив міського Будинку культури. На її початку з вітальним словом виступив секретар міської ради Олександр Ковтонюк. Він привітав діток і їх батьків з приходом літа і святом дитинства, і побажав усім радості, тепла, сонця і миру.
З вітальним словом виступили також директор ЗОШ №3 міста Галина Хлівнюк та завідуюча ДНЗ «Малятко»?Наталія Запорощук. Вони подякували органу місцевого самоврядування, депутатам міської ради  за турботу про навчальні заклади міста і піклування про юних гайворонців.Фото без опису
Після урочистого перерізання стрічки діти, яких зібралось на площі біля МБК чимало, гуртом ринули на новий майданчик. Тут кожен міг знайти для себе розвагу до душі. Діти веселились і розважались на нових ігрових спорудах, час від часу втомлюючись і підбадьорюючись у свіжих бризках фонтану.  Гостей свята вітали юні аматори сцени міського Будинку культури, танцювальний?колектив «Намистинка» та ін.
Свято скінчилось. Але дитинство малечі триває. І сьогодні головне завдання нас, дорослих, зробити так, щоб таким яскравим і сповненим радості був кожен день життя наших малюків.  Діти, які виросли в добрі, мирі і любові безсумнівно намагатимуться робити таким наш світ, нашу державу, мирну і щасливу.

Юлія СІЧКАР.

На знімках: під час свята Дня захисту дітей; відкриття дитячого майданчика в західній частині міста.