Надії-Волю!

  • 747

У вівторок 22 березня Гайворонська районна партійна організація ВО «Батьківщина» на площі біля пам’ятника В.Стуса провела акцію на підтримку Надії Савченко.

Мешканці Гайворонщини вболівають за долю наших патріотів – вірних синів Батьківщини на сході країни. Не обділив нас Господь мужніми українками у минулому, не обділяє і зараз. Боляче переймаються люди долею Надії Савченко.

На площі біля міської ради зібралось кілька десятків гайворонців, які з портретами льотчиці в один голос скандували: «Надії – волю!»

Голова районної партійної організації ВО «Батьківщина» Сергій Білодід звернувся до громадян з закликом підтримати Надю. У своєму зверненні він сказав: «Надія  Савченко - Символ України,  символ непокори і мужності.

Надія – борець, вона приголомшено патріотична.

Ніколи не йшла і не йде всупереч своєї совісті і переконанням.

Неможливо навіть уявити, що Надія може покривити своєю душею.

Ми горді за неї, що в такій важкій життєвій ситуації, вона не втрачає віру.

Надія відкрилась перед нами в образі сильної, стійкої, мудрої, мужньої, справедливої українки – дочки України, яка власним вчинком навчає нас, українців, любити Батьківщину, життя, цінувати волю».

До мікрофона підходили й звичайні небайдужі гайворонці, читали вірші присвячені Надії Савченко, боротьбі українського народу проти російської агресії.

Маючи Надію наша держава має майбутнє і сама доля оберігатиме його.

Своїми багаточисельними підписами громадяни Гайворонщини підтримали нескорену українку.

Я в людей не проситиму сили:

Я нічого в житті не просила,

Як не просять гранітні схили,

Щоб у спеку дощі їх  зросили.

Я в людей попрошу тільки віри

В кожне слово почуте від мене,

В кожний погляд очей  моїх сірих,

В кожну ласку рук нестудених.

Л. Костенко

 

Інна Ратушняк,

депутат міської ради, член партії ВО «Батьківщина».

 

***

Дещо раніше в місті була також проведена Акція на підтримку нашої льотчиці Надії Савченко. Ініціаторами та організаторами цього заходу були наші «Воїни світла Прибужжя» та засновник цієї організації Роман Засядьвовк, депутат міської ради Юрій Багрін, який знаходиться в зоні бойових дій, депутати міської ради – Багріна О.Й, Токарев О.А.,та Німчук Н.В. Ініціативна група виражає вдячність всім небайдужим гайворонцям, які підтримали нас. На підтримку Надії Савченко було зібрано більше 200 підписів.

На адресу Президента України був відправлений лист-звернення з проханням докласти всіх зусиль щодо звільнення та повернення на Україну Надії.

Дуже прикро було побачити обличчя деяких наших громадян, держслужбовців, які тікали від нас як «чорти від ладану». Хочу їх запитати, а якби це були ваші діти, ви теж відхрестились би від них, прикриваючись тим, що ви поза політикою? Як на нашу думку – це не політика, а життя людини! Треба бути вдячним цій тендітній дівчині хоча б за те, що вона пішла захищати вас же, і терпить всі ці знущання, за вас же, бо любить свій народ та Україну більше за своє життя. Ви ситі, усміхнені, працюєте і дуже дорожите своєю роботою, спите в теплих постілях, тільки завдяки тому, що хтось «гниє» в бліндажах та окопах, недосипає, недоїдає, терпить знущання в полоні та тюрмах. Хочу достукатись до зчерствілих сердець деяких наших земляків, яких не так вже й багато. Набагато більше тих, хто підходив і ставлячи свій підпис, зі сльозами на очах просили Господа «тільки б допомогло» і низький їм уклін за це.

 

Оксана Багріна,

депутат міської ради,

член партії «Громадська позиція».