НАЛАГОДЖУЄТЬСЯ ВОДОПОСТАЧАННЯ

  • 792

Останніми днями гайворонці можуть зітхнути з полегшенням. Нарешті в кранах знову з’явилась вода. Раніше ми повідомляли, що на водонапірних спорудах проводиться модернізація обладнання і чистка свердловин і комунальники обіцяли, що незручності з водою буде усунено за 10 днів. Але справа затягнулась мало не на місяць, до того ж у час, коли на дворі в тіні було тридцять п’ять градусів. На адресу міської влади та до редакції неодноразово надходили скарги на відсутність води у багатоповерхівках.

Але здається ситуація вирішена. Що було зроблено ми вияснили у міського голови Романа Волуйка. У розмові з нами керівник громади повідомив, що взяв на особистий контроль питання водопостачання. Неодноразово проводив наради зі спеціалістами з водопостачання, виїжджав на свердловини, водонапірні споруди. За словами Романа Тарасовича, чистка свердловин уже завершена. Наразі проводиться модернізація свердловин шляхом підбору спеціальних насосів, що відповідають їх потужності. Введено в дію свердловини, які були недіючими.

Як зазначив керівник комунального підприємства Павло Ясинецький, завдяки мобілізації усіх наявних ресурсів, комплексному підходу до вирішення проблеми та зусиль міського голови, питання налагодження постачання питної води гайворонцям було вирішено. Вода є впродовж усього світлового дня.

У свою чергу Роман Тарасович зазначив, що наразі проводяться роботи з модернізації системи підйому води, щоб уже в недалекому майбутньому здійснювати водопостачання цілодобово.

РЕМОНТ СПІЛЬНИМИ ЗУСИЛЛЯМИ

Житловий фонд міста Гайворона великою мірою потребує ремонту. Час від часу виникають нагальні проблеми, які потрібно вирішувати. Фінансовий стан комунального підприємства не дає можливості виконувати усі роботи. А тому гайворонці часто звертаються по допомогу до міської влади. Так до органу самоврядування звернулись мешканці багатоквартирних будинків з проханням допомогти в ремонті покрівлі будинку. Було прийнято рішення провести ремонт  спільними зусиллями. В рамках програми «Соціально-економічного розвитку міста» мешканці будинків отримали співфінансування міської ради на придбання матеріалів для перекриття даху, а працівники КП «Гайворонський комунальник» виконали усі необхідні роботи.

 Таким чином нещодавно відремонтовано покрівлю на частині будинку 76, що по вулиці Центральній.

Тож у тісній співпраці городян, комунальників і влади міста було відремонтовано частину даху на будинку №76 по вулиці Центральній. Наразі тривають роботи  з заміни покрівлі на будинку №93 по цій же вулиці, а також будинку №15 по вул. Б.?Хмельницького.

Таким чином, об’єднавши зусилля, можна досягати результатів, які будуть вигідні усім.

ПІДГОТОВКА ДО СВЯТ ТРИВАЄ

Наближається 25 річниця Незалежності України. Це свято, коли усе місто починає майоріти жовто-блакитними стягами, потопати у квітах і барвах передосіннього літа. А щоб місто таким стало, потрібно докласти зусиль. Як повідомив начальник КП «Гайворонськй комунальник» П. Ясинецький, наразі працівниками підприємства розпочата активна робота з прибирання міста, упорядкування елементів благоустрою, скошування бур’янів тощо. Павло Петрович закликав гайворонців також долучатись до прибирання міста, прикрасити свої подвір’я, будинки, клумби, висадити квіти, прибрати сміття. Разом ми повинні зробити у місті святкову атмосферу.

 

Олександр ГЕРАСИМЧУК.