Блакитне паливо

  • 799

ПРОЕКТУВАННЯ ГАЗОМЕРЕЖ НА ЗАВЕРШАЛЬНІЙ СТАДІЇ

   Як уже повідомлялось у попередніх?номерах Гайворонського кур’єру кооператив з газифікації міста продовжує активну роботу, спрямовану на підведення до міста такого бажаного блакитного палива. Уже впродовж трьох тижнів у Гайвороні працюють проектні групи, які збирають і впорядковують інформацію для створення проекту розгалуженої мережі по місту.

   Уже найближчим часом  ці роботи буде завершено і згідно зібраної інформації буде створено проектно-кошторисна документація. Як повідомив нам начальник кооперативу Олександр Турундяк, одразу ж після її виготовлення ПАТ «Вінницягаз» готова розпочинати роботи з прокладання підвідного газопроводу. Водночас керівництво газового товариства наголошує, що, у свою чергу, ми також повинні почати прокладати трубопровід по місту. Тож є необхідність в тому, щоб гайворонці якомога активніше вступали до кооперативу. Адже уже скоро буде готовий проект і стане відома вартість робіт з прокладання газогону  по місту, а отже і вартість для кожного будинку чи квартири. І що більше буде членів кооперативу, то меншою буде вартість. Ймовірно, що уже в найближчий місяць-два буде розпочато збір перших внесків для будівництва газомережі по місту.

   Мешканці західної частини міста, які увійшли в зиму з газовим опаленням відчули на скільки це дешево, комфортно і зручно. Тож не втрачаймо справді унікальної можливості, якої ми чекали більше двадцяти років, і нарешті відчуймо усі переваги використання природного газу.

 

Максим ШУЛЬГА.

 

На знімку: проектанти з Вінниці працюють на вулицях Гайворона.