ЗВЕРНЕННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ Р. ВОЛУЙКА З НАГОДИ ДНЯ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ 1932-1933 РОКІВ

  • 802

Дорогі друзі! Фото без опису Минуле століття пронеслося над Україною трьома голодоморами: 1921-1922, 1932-1933 та 1947 років.

Найстрашнішим був у 1933-му. Не було ні війни, ні потопу, лише зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав, скільки живого люду лягло у могили – старих, молодих і дітей, і ще ненароджених у лонах матерів.

Багатостраждальна історія нашого народу. Довгі роки ми говорили між собою пошепки про ті страшні роки. Сьогодні ми маємо говорити про це вголос. Цього вимагає історія. Цього вимагають мільйони жертв. Саме тому ми повинні знати правду про своє минуле, про мільйони закатованих голодом українців, про тисячі загиблих з голоду гайворонців. Зобов’язані пам’ятати, аби не повторилося найстрашніше за всю історію України – штучне, насильницьке винищення людей.

Хай буде пам’ятником жертвам голодомору наша пам’ять про минуле, наша молитва і віра в Україну!

Я прошу всіх гайворонців 26 листопада о 16 годині прийти до Меморіалу жертвам Голодомору в місті, запалити свічечки і приєднатися до загальнонаціональної хвилини мовчання. Звертаюся до всіх керівників підприємств, закладів та установ міста з проханням у цей день приспустити державні прапори.

Хто не зможе прийти до пам’ятника о 16-й годині – виставте на підвіконня своїх будинків запалені свічки на знак вічної пам’яті і скорботи.

Міський голова Роман ВОЛУЙКО.