Відповіді на запитання платників податків

  • 673

З початку року контакт-центром ДФС надано майже 370 тис. відповідей на запитання платників

20.04.2016 року

 

   Протягом січня-березня поточного року фахівцями контакт-центру ДФС надано 369,5 тис. відповідей на запитання суб’єктів господарювання та громадян. Більшість відповідей платники отримали телефоном – 357,0 тис., електронною поштою та факсом – 12,5 тисяч. Найчастіше платники податків зверталися з питань податку на додану вартість, податку на доходи фізичних осіб, єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування, податку на прибуток підприємств та єдиного податку для фізичних осіб-підприємців.

   Для уникнення неоднозначного трактування положень законодавства відповіді на звернення надаються з використанням Бази знань – автоматизованої бази уніфікованих відповідей на запитання суб’єктів господарювання та громадян, яка постійно оновлюється і підтримується в актуальному стані. На 1 квітня поточного року у Базі знань налічувалося 15,1 тис. уніфікованих запитань-відповідей. З її використанням протягом зазначеного періоду платникам надано 139 консультацій у письмовій формі. З метою підтримки в актуальному стані Бази знань протягом січня – березня 2016 року у зв’язку зі змінами законодавства обмежено термін дії 1017 запитань-відповідей та внесено 597 нових редакцій запитань-відповідей.

   Для зручності Базу знань розміщено на веб-порталі ДФС у розділі «Запитання-відповіді» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР). Скористатися нею відвідувачі порталу можуть у будь-який зручний час та самостійно знайти відповіді на питання, які їх цікавлять.

   З початку 2016 року цією послугою вже скористалися 947,3 тис. користувачів, що на 24,1 відс. більше відповідного періоду минулого року.

   Нагадаємо, що за допомогою ЗІР можна оперативно та у зручній формі отримати актуальну інформацію щодо змін у податковому та митному законодавстві, контроль за додержанням якого покладено на ДФС, термінів подання звітності та сплати податків (зборів), користуватися можливістю покрокового пошуку інформації, розміщеної в інтерактивних мапах за напрямами «Митна справа», «Єдиний соціальний внесок» та «ПДФО», здійснювати перегляд 10 найактуальніших запитань, з якими платники найчастіше зверталися до Контакт-центру за попередній день, та відповіді на них.  

 

Прес – служба Голованівської ОДПІ

                                                                                          ГУ ДФС у Кіровоградській області