ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ПОЕТА-ГЕРОЯ

  • 984

 

Фото без описуВ переддень Різдва Христового виповнилося 80 років від Дня народження Героя України Василя Стуса, поета, борця за незалежність України.
Біля погруддя поету вранці 6-го січня зібрались поціновувачі творчої спадщини В. Стуса, громадські діячі, депутати міської ради, міський голова Роман Волуйко, небайдужі гайворонці.
Присутні вшанували пам'ять Василя Семеновича хвилиною мовчання та квітами до погруддя. Поетеси Марина Джус та Катерина Барановська, поет Микола Маринич читали вірші присвячені життю і творчості Стуса. Краєзнавець Олексій Павличук розповів про деякі факти з житття Героя України.

Василь Стус народився 6 січня 1938-го року в с. Рахнівка Гайсинського району Вінницької області. За свої переконання, які прагнули до вільної процвітаючої України, до правди життя, свободи слова і думки, був кинутий радянської владою до таборів, в яких провів 13 років свого життя. Там і помер у 1985-му році за нез'ясованих обставин. Залишив по собі великий творчий спадок. Його прогресивна поезія і сьогодні не втратила актуальності.
У 1959 році працював учителем у школі с. Таужне, Гайворонського району. З Гайворона пішов служити до війська.

Фото без опису