ВШАНУЙМО ВОЇНІВ-ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТІВ!

  • 567

 

15 лютого – День учасників бойових дій на території інших держав
Дорогі друзі!
Прийміть щирі вітання з нагоди 29-ї річниці з дня виведення радянських військ з республіки Афганістан.
15 лютого 1989 року із завершенням виводу обмеженого контингенту радянських військ з республіки Афганістан закінчилася страшна за своїми втратами і довга війна, в ході якої, виконання військового обов’язку стало подвигом. Літопис афганської війни містить безліч прикладів героїзму, не применшує честь та гідність воїнів, які самовіддано виконували свій обов’язок в горах та пустелях, в повітрі, в наступі та обороні, при врятуванні бойових товаришів та мирних жителів країни.
Окрім Афганістану українці несли службу в Лівані, Угорщині, Єгипті, Іраку, Анголі, С’єрра-Ліоне, Чехословаччині, Ефіопії, Югославії. Вони з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської відданості, героїзму та мужності.
В глибокій шанобі схиляю голову перед пам’яттю тих, хто загинув. З вдячністю звертаюсь до тих, хто живе поряд з нами.
Від усього серця бажаю вам і вашим родинам здоров’я, родинного затишку та благополуччя, впевненості в завтрашньому дні, щастя, добра і миру.

Міський голова Роман Волуйко.
=================================================================================================
З нагоди свята у Сквері Перемоги сьогодні вранці зібрались воїни-афганці, учасники бойових дій на території інших держав, колектив апарату міської ради на чолі з міським головою, небайдужі громадяни. Хвилиною мовчання та квітами до меморіалу вони вшанували пам'ять воїнів, які загинули в боях за мир на чужій землі, тих хто помер від ран та всіх, хто не дожив до цього дня.