ЧОМУ НЕМА ВОДИ І КОЛИ БУДЕ?

  • 1285

В позаминулому номері газети ми уже повідомляли про те, що на водонапірних спорудах міста плануються ремонтні роботи з метою покращення водопостачання. У зв’язку з цим водопостачання має бути обмеженим. Комунальники обіцяли завершити роботи за 10 днів. Але час минув і вода подається вкрай погано. На адресу міської газети почали надходити скарги громадян, що води дуже мало. Особливо складна ситуація у мешканців багатоповерхівок. Там вода з’являється лише на нижніх поверхах, але тиску практично немає. Мешканці квартир, що вище – взагалі без води. Доводиться носити воду з колодязів. Люди скаржаться, що не можуть помитися, випрати речі, помити посуд. Тож щоб вияснити, чому немає води, ми звернулися до заступника міського голови Олександра Штундера.

У розмові Олександр Миколайович повідомив, що наразі на свердловинах №№ 1, 2, 3, 9, і 9-а здійснюється їх гідродинамічна очистка. Через те, що не всі свердловини працюють, води не вистачає. Роботи проводяться з метою очистки свердловин від багаторічних замулень та відкладень. Ще одна мета очистки – встановлення насосів, які відповідають потужностям свердловин. Для проведення робіт запрошені спеціалісти компанії «Гідрогеосервіс» з м. Одеса. За допомогою спеціальної техніки гідрогеолог Олександр та бурова бригада у складі спеціалістів Михайла та Володимира проводять очищення свердловин.

Останнім часом замінено старі насоси на свердловинах №1 та 12-а на нові фірми «Спіроні». Планується знову ввести в експлуатацію свердловину «Джусову», яка була недіюча. Таким чином, оптимізувавши роботу діючих свердловин та залучивши недіючі, якщо не виникне форс-мажорних обставин, комунальники планують дати воду упродовж світлового дня уже починаючи з середи наступного тижня.

Наразі міська влада, спільно з КП «Гайворонський комунальник» приносить вибачення городянам за незручності.

Як розповів заступник міського голови, О. Штундер, в цій ситуації є й інший бік медалі. Поганий тиск у водомережі ще й тому, що деякі гайворонці користуючись тим, що їхні домоволодіння знаходяться в низовині і вода в них є  - зловживають становищем, поливаючи городину. Це тоді, коли інші не мають води щоб приготувати їсти чи помитись. Тож аби попередити випадки поливу та незаконних підключень, по місту працює рейдова бригада КП «Гайворонський комунальник». Цими днями було виявлено двох порушників по вул.. Маяковського, які поливали город питною водою. Більше того – робили вони це в обхід водолічильника. За такі дії громадянам загрожує повне відключення від водомережі, а також адміністративна відповідальність у вигляді штрафу.

Насамкінець Олександр Миколайович закликав гайворонців бути свідомими і відповідальними,  використовувати воду за призначенням і не зловживати своїм вигіднішим становищем тоді, коли інші не мають води взагалі і запевнив, що найближчим часом ситуація покращиться.

 

Олександр ГОРОБЕЦЬ.

 

На знімках: спеціалісти «Гідрогеосервіс» під час роботи на свердловині №3.