У МІСЬКВИКОНКОМІ

  • 541

 

У вівторок 27 березня відбулось третє засідання виконкому міської ради у 2018 році. Відкрив і вів його міський голова Роман Волуйко. Затвердивши порядок денний члени виконкому заслухали доповідь заступника міського голови Олександра Штундера щодо питання «Про проведення місячника по санітарній очистці та поліпшення благоустрою міста». Своїм рішенням виконком затвердив Провести з 1 квітня по 1 травня 2018 року місячник по санітарній очистці та поліпшення благоустрою міста.

Рішенням передбачається рекомендувати депутатам міської ради на підпорядкованій їм територіям активізувати населення на впорядкування будівель, парканів, прилеглих територій, і постійне їх утримання в зразковому стані. Керівникам підприємств, організацій, установ, закладів усіх форм власності провести організаційну роботу по поліпшенню благоустрою та санітарного стану своїх та прилеглих територій. Провести загальноміські суботники з впорядкування зелених зон міста. Зобов’язати власників індивідуальних житлових будинків  міста постійно утримувати  присадибну, дворову, прилеглу територію в належному санітарному та естетичному стані. Через засоби масової інформації широко і всебічно висвітлювати хід проведення місячника по санітарній очистці та благоустрою. КП «Гайворонський комунальник» розробити заходи по санітарній очистці та поліпшенню благоустрою міста і подати на затвердження.

План заходів місячника благоустрою міста передбачає: ліквідацію стихійних сміттєзвалищ; санітарну очистку території міста і підтримання їх у належному стані в подальшому; ремонт в’їзних до міста та приведення прилеглої території до належного санітарного стану; належне утримання кладовищ на тертої міста та с. Садове та впорядкування під’їзних шляхів до них; ремонт та утримання пам’ятників, меморіальних комплексів, місць почесних поховань; очищення зелених зон від листя, гілля та сміття і подальше їх утримання; упорядкування та розширення проїжджої  частини полігону твердих побутових відходів; повалення сухих та аварійних дерев в паркових зонах та прибудинкових територіях; висадка саджанців та кущів на території міста; приведення до належного стану зон відпочинку, парків, скверів; проведення інвентаризації усіх дитячих майданчиків на території міста, ремонтування та приведення їх в належний стан; прибирання проїжджої частини вулиць та тротуарів, побілка бордюрів та поребриків; ремонт зупиночних майданчиків; ремонтування та встановлення лавок, урн для сміття в паркових зонах; належне утримання територій, прилеглих до підприємств, установ, організацій усіх форм власності та ін.

З метою затвердження на сесії Гайворонської міської ради основних показників «Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Гайворона на 2018 рік члени виконкому міської ради вирішили погодити проект Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Гайворон на 2018 рік для затвердження на сесії міської ради.

Відповідно до пункту 5 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, зважаючи на сприятливі погодні умови, що сформувалися на території України, беручи до уваги обмеженість енергетичних ресурсів в місті, виконком міської ради вирішив завершити опалювальний сезон 2017/2018 року на об’єктах соціальної сфери, установах та організація усіх форм власності, в житловому фонді у разі підвищення середньодобової температури повітря протягом трьох діб вище 8 градусів тепла, але не пізніше 30 квітня 2018 року.

Керівникам підприємств, установ та організацій міста у яких є на балансі житлові будинки та об’єкти соціальної сфери, прийняти відповідні рішення щодо завершення опалювального сезону 2017/2018 року.

Також виконком розглянув інші питання і прийняв відповідні рішення.

 

Заряна Хмара,

заступник міського голови.