СКУЛЬПТУРУ У СКВЕРІ ПЕРЕМОГИ  БУДЕ ВІДНОВЛЕНО ЗА СПРИЯННЯ КАНАЛУ «ІНТЕР»

  • 757

 

На початку року ми публікували інформацію про те, що невідомі пошкодили скульптуру солдата  у Сквері Перемоги в м. Гайворон. Пізніше комісія встановила, що насправді руйнування скульптури сталось через природні?причини. Атмосферний вплив упродовж довгого  часу і відсутність капітального ремонту призвели до саморуйнування. Проте новина про можливий вандалізм швидко була підхоплена ЗМІ і прозвучала на всю країну. На кількох телеканалах вийшов відповідний сюжет. Одним із них був телеканал?«Інтер». Представники телеканалу згодом звернулись до міської ради з пропозицією відновити скульптуру за рахунок власного фонду. За такою практикою уже було відновлено не одну скульптуру в Україні.

12 квітня в місто приїхала ремонтна бригада ТОВ «ДАРБ» з м. Київ. Як повідомив заступник генерального директора підприємства Олександр Кузан, їхня компанія має великий досвід відновлення подібних об’єктів і на прохання каналу «Інтер» взялась за відновлення скульптур у Гайворонському сквері Перемоги.

Будівельники розпочали роботу з укріплення основи вищезгаданої скульптури. Далі буде відновлено і саму скульптуру. Також спеціалісти проведуть професійне відновлення усіх інших скульптур солдатів що розміщені навколо меморіалу Слави. Роботи планується завершити до кінця поточного місяця.

 

На знімках: під час реконструкції скульптури в сквері Перемоги.