Сесія міської ради: окремі депутати не бажають працювати на благо громади

  • 2101

 

На 29 березня 2018 року, міським головою Волуйком Р.Т. було скликано пленарне засідання 28 сесії Гайворонської міської ради. В порядок денний даної сесії було включено надважливі питання, щодо яких необхідно було прийняти рішення, що вкрайважливі для розвитку громади міста. Серед головних питань?-?затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Гайворон на 2018 рік, в заходах якої передбачається поточний та капітальний ремонт доріг, освітлення міста, ремонт дошкільних навчальних закладів, розвиток комунального підприємства, ремонт системи водопостачання та водовідведення, ремонт багатоквартирних житлових будинків, покращення благоустрою території та інші заходи, без яких місто не може існувати та розвиватись. Також в порядок денний сесії було включено земельні питання, серед яких розгляд заяв громадян щодо надання дозволів на розробку проектів землеустрою, затвердження проектів землеустрою, надання у власність та в користування земельних ділянок.

Незважаючи на важливість питань порядку денного, група депутатів, а саме: Багрін Ю.Д., Багріна О.Й., Німчук Н.В., Токарєв О.Л., Мовчан О.П., Лабан О.В., Котова Г.Л., свідомо, без поважних причин, не повідомивши про причини своєї неявки,  не прийшли на пленарне засідання 28-ї сесії міської ради. Нагадаємо, що дані депутати після проведення попередньої, 27-ї сесії міської ради, надіслали звернення до міської ради, в якому йшла мова, що через їх відсутність на 27-й сесії міської ради, сесію потрібно вважати нелегітимною. Щодо цього було також опубліковано статтю в районній газеті «Гайворонські вісті». Міською радою надавались роз’яснення цим депутатам щодо даного питання.   

Фактично, група депутатів, більшість з яких є працівниками бюджетних установ, саботують роботу міської ради, свідомо не з’являються на засідання сесій, і після цього у своїх зверненнях до міської ради та публікаціях в районній газеті, зазначають, що сесії ради нелегітимні, або ж не відбуваються, оскільки на сесіях відсутній кворум для їх проведення. Самі ж депутати, свідомо, ухиляючись від виконання своїх обов’язків, спричиняють такі обставини, за яких міська рада не може нормально функціонувати та приймати рішення, що стосуються, як громади в цілому так і конкретного жителя міста.

На 28-му сесію, яка не відбулась 29 березня,  прийшли жителі міста, які були зацікавлені в розгляді питання щодо затвердження Програми економічного розвитку та її заходів, оскільки?заходами Програми передбачалось здійснення ремонту дорожнього покриття вулиць та провулків на яких вони проживають. Відповідно міський голова пояснив даним жителям міста, що в зв’язку із неявкою депутатів, пленарне засідання провести неможливо, оскільки відсутній кворум.

Брати участь в засіданнях комісій та пленарних засіданнях сесій міської ради є виключним обов’язком кожного депутата міської ради згідно із Регламентом міської ради та статтею 18 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад». Ігнорування виконання цього обов’язку, є підставою для відкликання такого депутата своїми виборцями. 

В зв’язку із тим, що 29 березня 28-ма сесія міської ради не відбулась, міським головою прийнято рішення провести 3 квітня позачергове засідання сесії міської ради, оскільки питання, що мали б розглянутись 29 березня 2018 року не можуть відтерміновуватись на тривалий час.

Депутатам міської ради, які не беруть участь в роботі сесій, свідомо ухиляючись від виконання своїх обов’язків, - Вас обрано жителями міста в інтересах яких потрібно приходити на сесії міської ради та в інтересах яких голосувати за прийняття необхідних рішень. А у разі Вашого небажання виконувати депутатські обов’язки, Ви можете скласти свої повноваження і дати можливість іншим громадянам, які бажають працювати на благо громади міста, виконувати депутатські обов’язки.

 

Олександр Ковтонюк, секретар Гайворонської міської ради.

На знімках: таблиця реєстрації депутатів,  (блакитним кольором виділені присутні депутати); присутні в сесійній залі депутати та гості.