ЛЬВІВСЬКЕ СМІТТЯ У ГАЙВОРОНІ. ВИННІ БУДУТЬ ПОКАРАНІ

  • 786

Днями місто сколихнула звістка про те, що нібито в місто приїхали уже відомі на всю країну вантажівки з львівським сміттям, щоб висипати його на міському звалищі. «Поповзли» чутки, що це робиться за згоди міського голови Романа Волуйка.

Щоб прояснити ситуацію ми звернулись до самого очільника громади. У розмові з нами він розповів, що інформацію про львівських гастролерів він отримав у п’ятницю 21 жовтня по телефону, повертаючись з відрядження у Києві, куди відбув ще напередодні зранку.

Роман Тарасович одразу ж зв’язався з керівником КП «Гайворонський комунальник» Павлом Ясинецьким, який повідомив, що справді, у місто приїхали вантажівки зі сміттям зі Львову, але це помилка і «питання вирішено».

Проте, як вияснилось, попри те, що фури зі сміттям нібито заблудились і приїхали не в Гайсин, а в Гайворон, сміття вони все ж залишили на нашому міському звалищі.

Тож міський голова дав доручення своєму заступнику Олександру Штундеру взяти пояснення вже у колишнього у начальника КП «Гайворонський комунальник», в якого 25 жовтня закінчився тримісячний контракт, щодо цього випадку. Також майстром з благоустрою КП «Гайворонський комунальник» було подано заяву до прокуратури з вимогою розібратись в правомірності дій усіх причетних до цього випадку. Стосовно подальшого недопущення подібних ситуацій було попереджено поліцію та державтоінспекцію.

Насамкінець міський голова зазначив, що не давав ніякої згоди на ввезення до міста львівського чи будь-якого іншого сміття з інших населених пунктів. Надалі у цій справі розбиратимуться правоохоронні органи і всі винні будуть відповідати.

 

Олександр ГОРОБЕЦЬ.