СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 599

 

У четвер 9 листопада відбулось засідання 25 сесії міської ради сьомого скликання. Фактично воно продовжилось після довготривалої перерви. Оскільки на попередньому засіданні 26 жовтня депутати не прийняли порядок денний і пішли домовлятись щодо суперечливих питань у комісіях міським головою було оголошено перерву.

На початку роботи міський голова Роман Волуйко проінформував про те, що питання щодо тарифів на водопостачання не буде виноситись на цю сесію. А питання, що стосується листа відділу освіти про харчування дітей у школах, то міська рада направила  до відділу листа з проханням детально роз’яснити скільки потрібно коштів з усіма відповідними розрахунками. Але наразі відповіді немає.

Проте перед затвердженням порядку денного депутат Загарій С.Я. виступив з пропозицією внести в порядок денний сесії питання про виділення коштів на харчування дітей у школах міста. Більшістю голосів це питання депутати внесли в план роботи сесії і також затвердили його.

Власне з цього питання депутати і розпочали розгляд запропонованих змін до бюджету міста. У ході обговорення депутати, які є членами бюджетної комісії зазначили, що орієнтовна сума коштів, які необхідні для харчування дітей упродовж двох останніх місяців року має бути в межах 200 тисяч гривень. Але не 387 тисяч, як просив відділ освіти. Саме до такої цифри прийшли члени бюджетної комісії в ході власних розрахунків. Тож питання було поставлене на голосування з сумою 183 тисячі гривень, але підтримки в депутатів воно не знайшло.  Виходячи з цього райдержадміністрації необхідно шукати ці кошти в бюджеті району.

Заслухавши доповідь начальника відділу фінансів та бухгалтерського обліку міської ради Віри Тугушевої, депутати внесли зміни до бюджету міста на 2017 рік. Зокрема було виділено кошти на фінансування дитячих дошкільних закладів, соціальний захист населення, фінансування мистецьких заходів, підтримки об’єктів житлово-комунального господарства, благоустрій міста, зокрема його освітлення новими лініями, на інвестиційний розвиток територій, розробку схем масового застосування та ін..

Також депутати затвердили заяви міського голови та його заступників на щорічні відпустки і затвердили їх. Окрім того було розглянуто земельні питання і прийнято відповідні рішення. На цьому сесія свою роботу завершила.