РАЙОННИЙ БУДИНОК КУЛЬТУРИ – «ПРИВАТНА ВЛАСНІСТЬ» КЛИМЕНКА

  • 1465

 

 

РАЙОННИЙ БУДИНОК КУЛЬТУРИ – «ПРИВАТНА ВЛАСНІСТЬ» КЛИМЕНКА

Міський голова на офіційній сторінці Гайворонської міської ради 16 січня 2018 року в соціальній мережі Фейсбук анонсував про те, що має намір прозвітувати перед громадою міста Гайворон про роботу міської ради, виконавчого комітету за 2017 рік. Під час зустрічі з гайворонцями голова органу місцевого самоврядування планував представити інформацію про досягнення у роботі, а також подальші плани і перспективи.

З метою забезпечення максимальної присутності жителів міста та дотримання норм законодавства про місцеве самоврядування Гайворонською міською радою вирішено, що даний захід має проводитись в районному Будинку культури, як було організовано в минулому році.

Протягом майже півроку, працівники міської ради неодноразово зверталась до голови Гайворонської районної державної адміністрації Ю. О. Клименка, начальника відділу культури, туризму та культурної спадщини районної державної адміністрації Паршегуби І. Ю., директора районного Будинку культури Загарія С. Я. про надання дозволу та визначити найближчий вільний день від районних заходів для організації звітування міського голови перед жителями міста.

До цього часу від голови Гайворонської РДА не отримано жодної відповіді. Таке ігнорування є перепоною належного виконання обов’язків міського голови та порушує Конституційне право жителів міста на інформацію про використання коштів місцевого бюджету та управління комунальною власністю міста.

Складається враження, що районний Будинок культури є приватною власністю голови РДА. Адже тільки він одноособово вирішує як розпоряджатися спільним комунальним майном.

Хочемо наголосити, що районний Будинок культури є Спільною власністю громад сіл, селищ та міста Гайворон. Тому громада міста як співвласник комунального майна району має право користуватися цим майном.

Гайворонська міська рада занепокоєна таким ставленням до життєдіяльності міста та його жителів з боку голови РДА, що проявляється в нехтуванні Законодавства і прав громадян.

Ми опубліковуємо дану статтю, аби бути перед вами відкритими. Хочемо пояснити чому святкування «Дня захисту дітей» відбулось на площі біля РБК, а не на стадіоні «Прибужець», чому захід до Нового року «Новорічна казка» відбувався в Сквері Перемоги, а не на традиційному місці біля районного Будинку культури.

Нас, працівників міської ради, обурює, що голова РДА Клименко Ю. О. дозволяє собі перевищувати свої службові повноваження і залишатися при цьому безкарним.

Звіт міського голови обов’язково відбудеться, не дивлячись на перепони з боку районної влади.

Шановні жителі міста, просимо Вас надати свої пропозиції, щодо місця проведення звіту міського голови.

Додаємо декілька листів, що надсилались районному керівництву, щодо надання дозволу на оренду приміщення:

  1. Лист Паршогубі І. Ю.
  2. Відповідь на лист Першегуби І. Ю.
  3. Лист Загарій С. Я.
  4. Лист Клименку Ю. О. (повторний)