ОЛЕКСАНДР МЕТАНОВСЬКИЙ: ГАЗИФІКАЦІЯ – ЦЕ МАЙБУТНЄ. НЕ ВТРАТЬМО ШАНС!

  • 855

 

Уже вкотре ми повідомляємо, що триває робота кооперативу «По газифікації міста Гайворон». Наразі кооператив збирає кошти на початок будівництва розгалуженої по місту мережі газопроводу. Для початку робіт потрібно зібрати п’ять мільйонів гривень. Це по п’ять тисяч гривень першого внеску з кожного члена кооперативу. Як тільки кошти буде зібрано – розпочнуться будівельні роботи в місті, а ПАТ «Вінницягаз» за власний рахунок розпочне прокладання труби високого тиску від Гайворона до с. Шляхова довжиною 18,5 кілометрів.

Тож ведеться активна робота зі збору коштів. Наразі вдалось зібрати близько двох мільйонів гривень. Але не всі гайворонці згодні робити перший внесок. Хтось просто не хоче газу, а хтось хоче, але не має коштів. Декому з гайворонців у цьому плані пощастило. Це стосується тих, хто має земельні паї в місті. А пощастило тому, що днями відбулась зустріч голови кооперативу Олександра Турундяка з директором ПСП «Урожай» Олександром Метановським та директором ФГ «Олена» Юрієм Сиротою. Саме ці сільгоспвиробники обробляють левову частину земельних паїв у місті. І обидва керівники заявили, що готові, у разі бажання пайовиків, надати необхідну суму першого внеску в рахунок плати за користування земельним паєм. Також Олександр Григорович і Юрій Васильович зазначили, що готові допомогти і працівникам своїх господарств, надавши відповідні кредити в рахунок заробітної плати, якщо це буде  потрібно. Аналогічну ініціативу підтримали Гайворонський райавтодор?та Спеціалізований кар’єр, які готові профінансувати своїх працівників за рахунок заробітної плати.

У?розмові?також Олександр Григорович зазначив,  що газифікація міста потрібна однозначно. – Це альтернатива вугіллю та дровам і тій же електриці, яка в наступному році має подорожчати на половину. З часом газ буде дешевший, але можливості підвести уже не буде. За газом майбутнє і ми повинні скористатись можливістю його підведення до міста, яку дає нам ПАТ «Вінницягаз». Іншої нагоди не буде. Держава газопровід не побудує. Фактично ситуація як у відомій приказці: «спасіння потопаючих – діло рук самих потопаючих». Якщо ми самі підведемо газ – він у нас буде – говорить директор ПСП «Урожай».

Насамкінець Олександр Метановський закликав усіх гайворонців вступати в кооператив і підвести газ до будинку, вивівши хоча б стояк. Підключити газ у будинок можна буде й пізніше, підзбиравши кошти. А зараз потрібно зробити мінімум - долучитись до кооперативу і здійснити перший внесок.

Правління кооперативу звертається до гайворонців і вкотре закликає долучатись до спільної справи – будівництва газопроводу. Якщо кожен прийде сам і приведе сусіда – ми дуже швидко зберемо необхідні кошти і почнемо?будівництво. Подумаймо про майбутнє міста і наших дітей. Якщо ми сьогодні не скористаємось можливістю і не підведемо газ, наші діти нас не зрозуміють, а місто і далі втрачатиме свій економічний потенціал. В такому темпі ми дійдемо до того, що Гайворон стане нікому не потрібним селом. З газом у нас є перспектива. Гляньте на скільки молодіє західна частина міста, відколи там з’явився природний газ. Люди повертаються в залишені будинки.

Окремо правління звертається до підприємців, керівників установ та організацій, авторитетних людей різних сфер життєдіяльності міста із закликом долучатись до кооперативу і таким чином подавати приклад тим, хто ще вагається, при зустрічі – роз’яснювати усі переваги блакитного палива перед дровами, вугіллям, електрикою і скрапленим газом в балонах.

Тож не будьмо байдужими. Згуртуймося і зробімо наші домівки теплими і затишними підвівши природний газ.

 

Ірина ГРИЩЕНКО.