ВОДОХРЕЩЕ В ТА ЕКСТЕРМАЛЬНІ КУПАННЯ В ОПОЛОНЦІ

  • 716


Уже традиційно, на центральному міському пляжі відбулось святкове Богослужіння на честь свята Йордана, Богоявлення, Хрещення Господа нашого Ісуса Христа, яке відзначаємо 19 січня. Це свято завершує зимовий цикл святок, які розпочинаються з Різдва.

На Богослужіння і освячення води Південного Бугу зібралося чимало гайворонців. Настоятель храму Зачаття Іоанна Предтечі протоієрей Роман зі настоятелями церков населених пунктів району провели Богослужіння та освятили воду та скропили нею усіх присутніх.

Протоієрей Роман привітав гайворонців та гостей зі святом, благословив тих, хто мав намір зануритись у крижану воду Бугу. Ополонку для цього обряду заздалегідь підготували комунальники.

Тих, хто не злякався морозу, холодної води і занурився в ополонку виявилось чимало. Купались і чоловіки і жінки, і старші і зовсім юні. Кажуть, що купаючись цього дня – не захворієш. Так це чи ні, можна сперечатись, але той, хто готувався фізично і морально отримували певну насолоду від такого екстриму.
Упродовж купань біля ополонки чергували рятувальники, міська рада організувала для громадян гарячий чай та цукерки. Кожен міг зігрітись біля вогнища.

Цього ж дня Богослужіння і освячення бугової води відбулось на старому пляжі, в народі - "єврейський". Провів обряд настоятель храму Преображення Господнього отець Іван. Він також привітав усіх присутніх гайвоонців зі святом. Найсміливіші купались у освяченій воді Бугу, хтось просто вмивався нею.
Упродовж усього часу біля ополонки чергували рятувальники та медики. Усі безкоштовно пригощались гарячим чаєм і печивом.