КП "Гайворонський комунальник" проводить роботи з очистки доріг та здійснює посипання піщано-сольовою сумішшю.

  • 1002

 

 

Зважаючи на погодні умови, ще раз нагадуємо про Правила благоустрою, що діють у нашому місті.

Відповідно до Правил благоустрою території міста Гайворона установи та організації, фізичні особи - підприємці у сфері благоустрою міста зобов'язані в зимовий період своєчасно очищати від снігу, посипати протиковзними матеріалами місця своєї діяльності (стаціонарні об'єкти торгівлі та побутових послуг, кіоски, павільйони, лотки, столики, автомобілі та інші).

Роботи з прибирання снігу та льоду суб’єкти у сфері благоустрою зобов’язані розпочинати з настанням снігопаду. Очищенню від снігу, в першу чергу, підлягають тротуари та території, прилеглі до торгівельних центрів, об’єктів побутового обслуговування, громадського харчування, магазинів, ринків та інших об’єктів торгівлі на відстані 50 метрів навколо них, а також палаток, кіосків, інших об’єктів виносної/вуличної торгівлі на відстані 25 метрів навколо них. Функція очищення від снігу покладається на суб’єкти господарювання, що експлуатують вказані об’єкти.

При переміщенні снігу з тротуару на проїзну частину вулиці чи дороги для його механізованого видалення снігові вали розміщуються на відстані не більше ніж 1 метра від бордюру. Формування снігових валів не допускається на перехрестях, пішохідних доріжках, місцях для зупинки маршрутних транспортних засобів, місцях для паркування, в місцях в’їзду у двори, на внутрішньо-квартальних територіях, а також на територіях зелених насаджень та на решітках зливових колодязів.

Під час ожеледиці необхідно посипати тротуари, переходи через вулиці, місця для зупинки маршрутних транспортних засобів, спуски, підйоми такими допоміжними речовинами, що виключають ковзання. При таненні снігу та льоду мокрий сніг, пісок та бруд вичищають.

Балансоутримувачі або особи, які утримують відповідні території за договором, зобов’язані:

- мати власний необхідний для прибирання снігу і льоду ручний інвентар (лопати металеві або дерев'яні, мітли, льодоруби);

- мати достатній запас матеріалу для посипання (пісок, шлак) для своєчасного проведення протиожеледних заходів;

- прибирати сніг негайно, з початку снігопаду для запобігання накату.

На фото: працівники КП "Гайворонський комунальник" за допомогою спеціалізованої техніки  проводять роботи з очистки доріг та здійснюють посипання піщано-сольовою сумішшю.

Фото без описуФото без опису