ВІДКРИТО ІНФОРМАЦІЙНУ ДОШКУ НА ВУЛИЦІ ГАЛИНИ БЕРІЗКИ

  • 927

Ще в лютому цього року розпорядженням міського голови було перейменовано вулиці в місті Гайворон. Одна з вулиць міста, яка раніше носила назву Колгоспна була названа іменем письменниці Галини Берізки.

Галина Берізка (Бровченко Галина Спиридонівна) народилася 17 вересня 1920р. в с. Могильному Гайворонського району на Кіровоградщині. Ще у молодому віці була репресована сталінськими опричниками, впродовж багатьох років поневірялася по беріївських концтаборах. Там і складала свої твори, чимало з яких було загублено під час обшуків та етапів у крижаному Заполяр"ї.
   Поетеса. Авторка книжки "Недоспалені листи" у збірнику "Час каміння збирати" (1997), численних публікацій в альманахах, періодиці. До 2004 року читачі знали Галину Берізку з її поезій, а з виходом у світ книги «Сакраменто» вона постає перед ними як емоційний і вдумливий прозаїк. Померла Галина Берізка 15 вересня 2007 року на 87 році життя залишивши у спадок свої високохудожні, проникливі твори.

Гайворонці, які  мешкають на вулиці Г. Берізки, виготовили інформаційну табличку, в якій повідомляється про Галину берізку і короткі дані про неї. Днями відбулось відкриття встановленої інформаційної таблички на вулиці, що носить ім’я поетеси і письменниці.

На відкритті буди присутні заступник міського голови Заряна Хмара, бібліотекар Гайворонської ЦБС Наталя Загарій, колишній начальник районного відділу культури, поціновувач прекрасного Любов Панченко, поетеса Марина Джус, громадські діячі, школярі, небайдужі гайвороні. Наталя Загарій розповіла коротко про життєвий і творчий шлях Г. Берізки, діти читали її вірші, Марина Джус присвятила вірш цій урочистій події.