СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 619

 

У четвер одинадцятого травня відбулось засідання сімнадцятої сесії міської ради сьомого скликання. Відкрив і вів його міський голова Роман Волуйко. Затвердивши порядок денний, депутати розглянули питання Про внесення змін до рішення міської ради від 23 грудня 2016 року № 478 «Про міський бюджет на 2017 рік».

Заслухавши доповідь начальника відділу бухгалтерського обліку та фінансів Віри Тугушевої, після жвавого обговорення питання депутати внесли деякі зміни до бюджету, зокрема в питаннях фінансування освітлення, покращення водопостачання в місті, виділення коштів на поточний ремонт шкіл, та ін.Водоночас депутати не підтримали питання виділення додаткових коштів на ремонт вулиці Центральна в м. Гайворон.

У зв’язку з необхідністю уточнення змісту та обсягів фінансування по окремих заходах щодо забезпечення виконання?заходів Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Гайворон на 2017 рік, депутати своїм рішенням внесли зміни до програми, а саме: викласти пункт 5 «Переліку першочергових заходів та об’єктів Гайворонської міської ради, які будуть реалізовані у 2017 році» - «Водопостачання та водовідведення», «Реконструкція свердловин центрального водозабору міста Гайворон» у такій редакції:

- «Будівництво (буріння) артезіанської свердловини № 1, №2 в м.Гайворон Кіровоградської області»;

- Капітальний ремонт артезіанської свердловини № 3, № 10 в м.Гайворон Кіровоградської області.

Доповнити «Перелік першочергових заходів та об’єктів Гайворонської міської ради, які будуть реалізовані у 2017 році», а саме «Водопостачання та водовідведення».

- п. 14 «Реконструкція систем водопостачання в місті Гайворон».

Доповнити «Перелік першочергових заходів та об’єктів Гайворонської міської ради у 2017 році, а саме «Реалізація заходів капітального та поточного ремонтів доріг комунальної власності та заходів з безпеки дорожнього руху на території міста».

- п.6. «Капітальний ремонт?по?вулиці Центральна?в?місті Гайворон».

Депутати також прийняли рішення встановити розмір кошторисної заробітної плати на 2017 рік при визначенні вартості будівництва (нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення) обєктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії, в розмірі 5200,00 грн., що відповідає середньому розряду складності робіт 3,8.

З метою впорядкування розрахунків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян, посилення контролю за цільовим використанням бюджетних коштів, відповідно до вимог Закону України «Про автомобільний транспорт», постанови Кабінету Міністрів України від 29 січня 2003 року № 117 «Про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги», сесією депутатів міської ради було затверджено Програму проведення розрахунку компенсаційних виплат за пільгове перевезення окремих категорій громадян за рахунок міського бюджету. Також було затверджено типовий договір про виплату компенсації за пільгове перевезення окремих категорій громадян на 2016 рік. Методику розрахунку компенсаційних виплат за пільгове перевезення окремих категорій громадян. Фінансування Програми проводити за рахунок коштів передбачених в бюджеті міської ради на 2017 рік.

Відповідно до частини 4 статті 5 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», ст..25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», висновків комісії з питань прав людини, законності, правопорядку, гласності, взаємодії з громадськими формуваннями, регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності депутатів, міська рада вирішила Затвердити Порядок проведення громадських обговорень з питань добровільного об’єднання територіальних громад.

Цей Порядок визначає механізм проведення громадського обговорення та основні вимоги до його організації та розгляду узагальнених пропозицій (зауважень) під час розгляду питань про добровільне об'єднання територіальних громад відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». (З повним текстом Порядку можна ознайомитись на офіційному сайті Гайворонської міської ради).

Також депутати розглянули земельні питання і прийняли відповідні рішення. На цьому сесія свою роботу звершила.

 

Олександр КОВТОНЮК, секретар міської ради.