ГАЗИФІКАЦІЯ. УСЕ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД ГАЙВОРОНЦІВ

  • 653

 

Минулої неділі в районному Будинку культури відбулись чергові збори жителів міста і членів обслуговуючого кооперативу «По газифікації міста Гайворона». Тижнем раніше також відбулись збори, але через малу явку громадян було прийнято рішення провести повторні.

На початку зустрічі виступив голова кооперативу Олександр Турундяк. Він повідомив про те, що роботи з виготовлення проекту газифікації завершені і наразі перед членами кооперативу стоїть завдання визначатися з подальшим планом дій. Він повідомив про те, що вартість робіт виготовлення проекту газифікації повністю?оплатила Гайворонська міська рада. Таким чином зменшивши фінансове навантаження на членів кооперативу.Фото без опису

Тож надалі перед членами кооперативу стоїть завдання будівництва самої газомережі. Як відомо члени кооперативу за кошти, які вони вноситимуть, збудують мережу газопроводу по місту. А ПАТ «Вінницягаз» бере на себе будівництво підвідного газопроводу з с. Шляхова  до м. Гайворон. Протяжність труби високого тиску складає 17 кілометрів. Але, щоб почати будівництво ПАТ «Вінницягаз», страхуючи свої фінансові інтереси,  вимагає від кооперативу три тисячі членів-потенційних абонентів або зібрати п’ять мільйонів гривень для початку будівництва газопроводу по місту. Таким чином керівництво газової компанії намагається пересвідчитись у серйозності намірів громади гайворона провести у свої домівки природний газ. Наразі в кооперативі зареєстровано півтори тисячі членів. Це половина від необхідного.

Тож доводити серйозність своїх намірів на зборах було вирішено доводити коштами. Для цього гайворонці-члени кооперативу повинні упродовж двох тижнів зібрати на свій рахунок в банку п’ять мільйонів гривень. Як тільки ця сума буде зібрана, ПАТ «Вінницягаз» розпочне прокладання труби від м. Гайворон до с. Шляхова, де знаходиться газорозподільча станція. А кооператив «По газифікації м. Гайворон» завдяки зібраним коштам розпочне будівництво міської мережі газопроводу.Фото без опису

Членами кооперативу під час обговорення було прийнято рішення розпочати внесення коштів на рахунок кооперативу для збору зазначених п’яти мільйонів гривень. Враховуючи нинішню кількість членів було визначено здійснити перший внесок розміром п’ять тисяч гривень з кожного члена. До п’ятого листопада цю суму потрібно зібрати, щоб ПАТ «Вінницягаз» розпочала роботу в цьому році. Інакше, як повідомив член правління кооперативу Тичко Сергій Васильович, зарезервовані організацією кошти в розмірі 12 мільйонів гривень в цьому році, наступного року передбачені не будуть. Якби кожен член кооперативу привів ще одного учасника  - сума у п’ять тисяч ділилася б на два і внести дві з половиною тисячі значно легше.

Тож якщо гайворонці активно включаться в роботу, зробивши внесок коштів на початок газифікації і залучаючи до кооперативу нових членів – газ у Гайвороні нарешті буде. Якщо ж ми не зберемо необхідних п’яти мільйонів, результат – невтішний. Газу в нас не буде, напевне, ніколи. Наступного року потужності, які є на газорозподільчому пункті в с. Шляхова можуть бути передані для підключення великих підприємств  та населених пунктів у Вінницькій області. Фактично маємо ситуацію з потягом, який рушив від платформи і маємо шанс «застрибнути в останній вагон». Усе залежить від нас самих.

Олександр ГОРОБЕЦЬ.

На знімку: під час зборів.