СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 686

 

У вівторок 30 серпня відбулось засідання одинадцятої сесії міської ради сьомого скликання. Відкрив і вів його міський голова Роман Волуйко.  Участь в роботі сесії взяв голова Гайворонської районної ради Дмитро Грабовий.

Фото без описуНа самому початку засідання міський голова Роман Волуйко зачитав ухвалу суду, згідно якої скасовано його відсторонення від виконання обов’язків Гайворонського міського голови. Тож починаючи з другого серпня він знову на робочому місці.

Слово для виступу мав також депутат міської ради Юрій Багрін, який зачитав звернення?партії «Громадянська позиція», в якому партія вимагала від Р.Т. Волуйка пояснень, на яких підставах, він виконує обов’язки міського голови. Але у своєму виступі раніше міський голова уже пояснив ситуацію і, відповідно, відповідь на звернення партії уже була дана.

Примітно було те, що цього разу сесія міської ради викликала неабияку цікавість гайворонців. На засідання прийшли воїни АТО, звичайні громадяни, представники громадських об’єднань. Їх було так багато, що в залі стало тісно і жарко. Але більшість з них таки була присутня майже до кінця засідання. Велась відеозйомка.Фото без опису

Далі депутати заслухали начальника відділу фінансів та бухгалтерського обліку міської ради Віру Тугушеву.  У своїй доповіді вона поінформувала депутатів про необхідність внесення змін до рішення міської ради «Про міський бюджет на 2016 рік».

Серед інших змін депутати передбачили кошти для придбання дров для учасників Великої Вітчизняної війни та батькам воїнів загиблих під час АТО.

Більшістю голосів депутати затвердили ці та інші зміни до доходів та видатків бюджету міської ради.

Другим сесія розглянула питання «Про внесення змін до плану роботи міської ради по реалізації заходів Програми соціального і економічного розвитку м. Гайворон на III квартал 2016 року».

Змінами передбачено доповнити перелік доріг комунальної власності, на яких буде здійснюватись поточний ремонт такими вулицями: Шевченка, Солов’їна, Підгірна, Свободи. Розділ «Поточний ремонт та облаштування плиткою доріг комунальної власності» доповнюється пунктами «Капітальний ремонт дороги по пров. Зимоліна в м.Гайворон» та «Капітальний ремонт з облаштування тротуарною плиткою скверу Перемоги». Усі ці та інші зміни депутати затвердили.

Одноголосним рішенням депутати підтримали зміни до «Програми підтримки обдарованих дітей м. Гайворона на період до 2017 року». Зокрема зміни стосувались Положення про преміювання від Гайворонського міського голови. За перемогу на офіційних міжнародних та всеукраїнських олімпіадах, конкурсах-захистах Малої академії наук України, конкурсах, фестивалях,  виставках, вернісажах, турнірах і змаганнях  в науково-дослідницькій та пошуковій діяльності, творчій діяльності, спорті  передбачена нагорода 1000 гривень. За друге, третє місця всеукраїнських та міжнародних конкурсів, олімпіад, змагань, фестивалів тощо, а також за перше місце в конкурсах і змаганнях обласного рівня  нагорода складає 500 гривень. Друге і третє місця в обласних змаганнях, олімпіадах, фестивалях і конкурсах передбачає нагороду триста і двісті гривень відповідно. Якщо те чи інше з перерахованих досягнень здобуває колектив чи команда – сума премії залишається тою, ж що призначається відповідно до здобутків однієї людини. Більш детально ознайомитись з Програмою підтримки обдарованих дітей м. Гайворона та Положеннями про преміювання можна на офіційному?сайті Гайворонської міської ради: gayvoron.miskrada.org.ua.

Заслухавши доповідь голови постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, спорту, охорони здоров’я та соціального захисту населення Інни Стародуб депутати затвердили склад конкурсної комісії, про надання стипендії «Кращий вчитель міста» та «Кращий учень міста». Голова комісії: Волуйко Р.Т. – міський голова; заступник голови комісії: Гродзіцький О.В. – начальник відділу освіти Гайворонської РДА; секретар комісії: Мамедова З.Е. – заступник міського голови; члени комісії: Ковтонюк О.В – секретар міської ради; Тугушева В.Т. – начальник ВБОФ міської ради; Стародуб І.А. – депутат міської ради; Касьяненко В.О – завідувач метод. кабінетом відділу освіти РДА; Пошенко Ю.В. – директор ЗШ І-ІІІ ступенів №1; Коваль Н.В. – директор ЗШ І-ІІІ ступенів №2; Хлівнюк Г.П. – директор ЗШ І-ІІІ ступенів №3; Поліщук В.П. – директор НВК "Гайворонська гімназія – загальноосвітня школа І-III ступенів №5"; Горобець О.В. – редактор?газети «Гайворонський кур’єр».

Відповідно до Програми газифікації м. Гайворон на 2012-2020 роки, депутати вирішили надати дозвіл на проведення робіт по прокладанню мереж газопостачання на території Гайворонської міської ради.

Депутати розглянули також земельні та деякі інші питання і прийняли рішення.

Слово для виступу мала і голова ГО «Громадянське суспільство» Н.І. Кулініч, яка поінформувала депутатів та присутніх в залі про діяльність координаційної ради при Гайворонській районній раді і закликала депутатів та керівництво міської ради активніше долучатись до виконання Указу Президента України Про сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні.

Присутні в залі громадяни мали також можливість поставити найбільш хвилюючі їх запитання з життя міста і району голові районної ради Д.М. Грабовому, на що він дав вичерпні відповіді.

На цьому сесія свою роботу завершила.

 

Олександр КОВТОНЮК,

секретар міської ради.