Гайворон зустрів 71-у річницю Перемоги

  • 793

Фото без описуУ ці теплі травневі дні вся Україна відзначила 71-у річницю перемоги у Великій Вітчизняній війні. У всіх містах і селах пройшли урочисті заходи з цієї нагоди. Почались вони 8-го травня в День пам’яті та примирення. Цього дня ввечері у міському сквері Перемоги зібралися депутати та апарат міської ради, небайдужі жителі міста і вшанували усіх жертв Другої Світової, запаливши свічі пам’яті і поклавши їх до меморіалу та могил полеглих співвітчизників.
Наступного дня, 9 травня, урочистості з нагоди Дня перемоги над фашизмом зібрали в парку Перемоги насамперед ветеранів війни, яких сьогодні лишилось дуже мало. Прийшли у парк також чимало гайворонців з дітьми. Саме вони, юні і безтурботні, мають пронести через роки пам’ять про те, що війна – це страшне лихо, якого ні в якому разі не можна допустити.
Гостей урочистого зібрання вітали міський голова Роман Волуйко, голова районної державної адміністрації Юрій Клименко, голова районної ради Дмитро Грабовий, настоятель храму Зачаття Іоанна Предтечі протоієрей Роман Формазюк.Фото без опису У своїх виступах вони побажали ветеранам і всім гайворонцям миру і благополуччя, здоров’я, добра і процвітання Української держави.

Слово для привітання було надано і одному з присутніх захисників Вітчизни – Кирилу Євстафійовичу Шепеті. Він привітав усіх присутніх ветеранів і гостей свята з днем воістину Великої Перемоги над ворогом і побажав усім щасливого та мирного життя на рідній землі.
Далі військовими переможними піснями присутніх на святі вітав ветеранських хор «Калина над Бугом» під керівництвом Дмитра Пилипишина, творчі колективи районного Будинку культури.
Протоієрей Роман разом з ієреєм Віктором провели богослужіння в пам’ять за убієнними у Другій світовій війні. Вшанували  полеглих усі учасники і гості мітингу хвилиною мовчання і квітами до меморіалу та могил воїнів.

***

Фото без описуЦього ж дня урочисті відбулись і в західній частині міста. Колектив міського Будинку культури разом з аматорами сцени та творчими колективами  підготував ряд мистецьких заходів. Відкрив мітинг  міський голова Роман Волуйко. Він привітав усіх гайворонців і гостей міста, які зібрались цього дня на площі біля МБК з Днем перемоги і побажав миру, рідної землі під ногами і всіляких гараздів.
Службу за убієнними провів настоятель храму Успіння  Пресвятої Богородиці протоієрей Ісидор. Діти поіменно назвали усіх жителів західної околиці міста, які полягли на полях боїв у Другій світовій і разом з учасниками святкового мітингу вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання та квітами до меморіалу визволителям.

Юлія Січкар.

На знімках: під час урочистостей  з нагоди Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги.
Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису