На Кіровоградщині представники Мін’юсту боролися зі злісними неплатниками аліментів

  • 545

 

На території Кіровоградщини підійшла до завершення діяльність мобільної групи за участі представників Мін’юсту, які займаються проведенням регулярної перевірки стану виконання рішень зі стягнення аліментів з недобросовісних боржників у регіонах. 

Як відзначила учасниця ліквідаційної групи Інна Юрчик, наразі їх пріоритетним завданням є перевірка виконавчих проваджень з примусового виконання рішень про стягнення аліментів і надання консультацій державним виконавцям щодо застосування нового законодавства зі стягнення аліментів і практичної допомоги під час примусового виконання судових рішень щодо стягнення заборгованості з недобросовісних батьків, які ухиляються від сплати аліментів.

«Упродовж тижня члени мобільної групи описали земельні ділянки, квартири та побутову техніку. Після проведення експертної оцінки це майно передадуть на примусову реалізацію. Виручені кошти будуть спрямовані на погашення заборгованості зі сплати аліментів», – прокоментував ситуацію керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.

Варто відзначити, що мобільні групи, створені за ініціативою Мін’юсту, діють на території всієї України. До кінця лютого вони мають провести відповідні перевірки у всіх регіонах.  

 

Інформацію надано Гайворонським РВ ДВС ГТУЮ у Кіровоградській області.