ГАЙВОРОН ВІДЗНАЧИВ 74-У РІЧНИЦЮ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ

  • 626

 

 

Сьогодні, 9 травня, з нагоди Дня Перемоги в Гайвороні відбулись урочисті заходи. Розпочались вони о 8:30 біля міського Будинку культури в західній частині міста. Святковий мітинг, на який зібрались юні і дорослі гайворонці, відкрив міський голова Роман Волуйко. Він привітав присутніх зі святом і закликав пам'ятати про усі страхи і біди, які несе війна, щоб в майбутному не допустити кровопролиття.

З вітальним словом і поезією про страшні роки війни виступила директор філії №2 КЗ"Гайворонський ліцей №2" Давимока Оксана Василівна. Тематичні пісні виконали учасники творчої самодіяльності. Настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці протоієрей Ісидор провів заупокійну літію за душами загиблих у роки війни.

Насамкінець усі учасники мітингу хвилиною пам'яті вшанували жертв Другої Світової війни та поклали квіти до меморіалу полеглим воїнам-землякам.

О десятій годині урочистий мітинг відбувся і в міському сквері Перемоги. Учасників зібрананя та ветеранів, яких, нажаль, цьогоріч прийшло всього п'ять, вітали керівники району, учасники художньої самодіяльності міста і району, ветеранський хор "Калина над Бугом", під керівництвом Д.Пилипішина та ін.

Хвилиною пам'яті було вшановано загиблих і померлих у часи воєнного лихоліття 1929-1945 років. До меморіалу Слави було покладено квіти. Квітами і словами вдячності вітали з перемгою і поодиноких ветеранів.

З нагоди Дня Перемоги Гайворонською міською радою за допомоги Гайворонської ДПРЧ 21 було орагінзовано польову кухню. Тож усі бажаючі могли пригоститись солдатською кашею і зігрітись гарячим чаєм, які допомагав роздавати сам міський голова Роман Волуйко.