ОСТАННІЙ ДЗВОНИК КЛИЧЕ В ЛІТО

  • 662

 

Фото без описуЗбігають останні весняні дні, а з ними й навчальний рік. 26 травня, в усіх школах міста пролунали останні дзвоники.  Нам пощастило бути присутніми на урочистій лінійці в ЗОШ №1 міста.

Свято останнього дзвоника безперечно є одним із найочікуваніших як для учнів, так і для вчителів. Адже уже за кілька днів – яскраве і тепле літо. Більшість учнів підуть набиратися сил до нового навчального року, дехто буде вступати у вищі навчальні заклади. Але для всіх це пора нових вражень, пригод і зустрічей.

На урочистості з нагоди закінчення навчального року в ЗОШ №1 завітали батьки учнів, рідні і друзі. Випускники дякували за  незабутні роки життя вчителям, рідній школі, яка стала для них другою домівкою. А також попросили пам’ятати їх. І як символ того, що уже скоро вони покинуть стіни альма-матер – випустили в небо різнокольорові кульки, які, як і вони самі розлетяться по світу. За давньою українською традицією батьки випускників провели своїх дітей в дорослий світ коридором вишитих рушників. Насамкінець діти вручили своїм педагогам квіти в знак вдячності за вкладені в їх виховання сили і душу.

Привітати учнів, випускників і педагогів прийшли заступник голови РДА Віталій Орел та міський голова Роман Волуйко. Вони побажали дітям за літні місяці набратися побільше сил, щоб в новому навчальному році досягати ще більших висот у знаннях і вміннях. Роман Тарасович також пообіцяв всіляко підтримувати ініціативи молоді. Одним з таких прикладів став проект «Відкривай Україну», участь в якому беруть учні ЗШ№1 і втіливши в дійсність задум «Нове життя зупинки», прикрасивши автобусну зупинку кольорами міського стягу і герба.Фото без опису

Міський голова Р. Волуйко, міська рада завжди  стояли і стоять на позиціях підтримки молодого покоління, допомоги молоді в реалізації їхніх задумів і планів, які покликані розвивати їх самих, свою школу, місто. Задля цього депутатами затверджені програми підтримки молоді, які упродовж 2016-2017 років дуже вдало функціонують. Міською владою постійно виділяються кошти на підтримку дітей для участі в мистецьких, спортивних та інших конкурсах і фестивалях. Започатковані премії міського голови кращим учням міста. На останній сесії міської ради було спрямовано сто тисяч гривень до районного бюджету для поточного ремонту шкіл міста.Фото без опису

Не залишаються без уваги і діти, які ще тільки готуються піти до школи. Попри всі перипетії, які відбуваються з фінансуванням дитсадків, міська рада упродовж років опікується забезпеченням харчування дитсадків. Пільгові категорії дітей харчуються в садках за кошти міського бюджету. В минулому році прийнято рішення про виділення коштів на канцелярські товари для дітей з розрахунку двісті гривень для дитини на рік. Це дало змогу викорінити в садочках збір коштів з батьків на дані витрати. Постійно покращується матеріальна база, оновлюються меблі, постільна білизна, іграшки тощо.

Першого червня ми будемо відзначати День захисту дітей. З цієї нагоди міська влада підготувала для дітей яскраве свято, яке відбудеться на площі біля міського Будинку культури в західній частині міста.  На дітей чекають різноманітні розваги, конкурси, подарунки.

 

Олександр ГЕРАСИМЧУК.

На знімках: під час свята.