ШКОЛЯРІ ВДИХНУЛИ В ЗУПИНКУ НОВЕ ЖИТТЯ

  • 729

 

В минулому році на сторінках нашої газети ми повідомляли, що міський голова Роман Волуйко взяв участь у старті в Гайвороні всеукраїнської програми «Відкривай Україну». Фото без описуЦе освітній гейміфікований проект, який складається з навчальної частини і окремо конкурсу. Він містить завдання і навчальний контент і має характер квесту, під час якого учасники в реальному житті створюють проекти, що покликані змінити їх життя.
Проект спланований для підлітків, учнів 7-11 класів, мріям яких тісно на шкільному подвір'ї. Для тих, хто постійно пробує себе у чомусь новому, хоче усвідомити свою ідентичність безвідносно до оцінок дорослих.
На першому етапі шкільному етапі учні реалізовували проекти в школах. Участь приймали ЗШ №1, ЗШ №3, НВК №5. Команда учнів «Перлини Прибужжя» ЗШ №1 в стінах школи реалізувала проект шкільного радіо. Завдяки вдалому втіленню задуманого – ЗШ №1 єдина школа, що пройшла на міський етап конкурсу. І саме на цьому етапі учні вирішили зробити щось корисне для міста. І після тривалих роздумів було започатковано проект «Нове життя зупинки».Фото без опису
Команда «Перлини ПРибужжя» вирішила впорядкувати автобусну зупинку по вулиці В. Стуса. Задум було підтримано і міською владою в особі очільник громади Романа Волуйка. Силами школярів було здійснено благоустрій зупинки для громадського транспорту. На її стінах в знак любові до рідного міста було оформлено прапор і герб Гайворона. Гайворонці, які чекають на зупинці автобуси і маршрутні таксі, говорять, що приємно вражені таким оформленням. А коли дізнаються, що це зробили школярі – відзначають, що молоде покоління дуже креативне і з такими дітьми в нас велике майбутнє.
Пройшовши другий етап конкурсу, школярі будуть представляти наше місто і свої проекти на фінальному етапі конкурсу «Відкривай Україну», що пройде третього червня в м. Полтава.
Сподіваємось, що здійснена командою «Перлини Прибужжя» добра справа з відродження зупинки стане початком ще більших звершень на благо рідного міста і допоможе їм у подальшій боротьбі за першість у конкурсі.

БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ