ВІЗИТ ДО КРАЩОЇ ОТГ УКРАЇНИ З МЕТОЮ ПЕРЕЙНЯТТЯ ДОСВІДУ

  • 621

 


Фото без описуУже давно відомо, що в рамках децентралізації влади, згідно перспективного плану об’єднання територіальних громад,в Гайворонському районі заплановано дві територіальні громади з центрами в м. Гайворон та смт. Завалля. З метою перейняття досвіду минулого тижня міський голова Роман Волуйко у складі Кіровоградського регіонального відділення Асоціації міст України в рамках проекту «Пульс» прийняв участь у навчальному візиті програми «Маршрути успіху» на тему «Становлення і організація діяльності органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад».
У складі групи керівників міст області Р. Волуйко відвідав одну з кращих об’єднаних громад України – м. Глобино, Полтавської області.
У своїх враженнях від поїздки Роман Тарасович розповів, що територіальна громада м. Глобино завдяки об’єднанню самого міста і п’яти навколишніх сіл отримала значний бюджет, який збільшився в шість разів. Фото без описуФінансовий ресурс дав можливість вирішити ряд наболілих питань, зокрема подібних нашим. Наприклад було вирішено питання водопостачання, яке ведеться цілодобово і завдяки електронній системі диспетчеризації дає змогу гнучко регулювати постачання води без людського втручання лише завдяки електроніці. В місті побудовано нову систему очищення стоків, розбудовується інфраструктура. Ці та інші ідеї з покращення життя міста міський голова взяв собі на озброєння.
Наразі перед очільником міста стоїть питання залучення до об’єднання в територіальну громаду навколишніх сіл, які виявлять бажання. Це має стати початком нового етапу розвитку міста і навколишніх сільських громад.

Фото без опису