СУБСИДІЯ БУДЕ ВИПЛАЧУВАТИСЬ РАЗОМ ІЗ ПЕНСІЄЮ

  • 617

Фото без опису

Зміни в законодавстві щодо виплати субсидій готівковими коштами, новації в пенсійному законодавстві, нові послуги пенсійного фонду – це ті головні питання, відповідей на які потребують пенсіонери сьогодні. Саме тому з візитом в Гайвороні 20 лютого був заступник начальника обласного управління Пенсійного фонду Юрій Шарпінський.

Разом з представником Гайворонського відділенні пенсійного фонду Євгенію Черній він провів зустріч з пенсіонерами Гайворона. Зустріч відбулась в депутатській кімнаті Гайворонської районної ради.

Юрій Миколайович розповів про головні зміни в пенсійному забезпеченні. Зокрема поінформував про те, що відповідно постанови Кабінету Міністрів, кожному пенсіонеру, який отримує субсидію, виплата готівкових коштів субсидії буде здійснюватися через Пенсійний фонд України шляхом перерахування органами Пенсійного фонду України коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через виплатні об’єкти поштового зв’язку. Виплата субсидій у готівковій формі буде здійснюватися одночасно з виплатою пенсій згідно встановленої дати виплати. Пенсіонери, які отримують пенсію через банківські установи, одержать житлову субсидію на свій рахунок. Ті, хто одержує пенсію через поштове відділення, разом з пенсією отримають і житлову субсидію. Особи, які не є пенсіонерами, отримають субсидію через АТ «Ощадбанк» шляхом перерахування коштів на рахунки.

Серед головних новацій і послуг пенсійного фонду, про які розповів заступник начальника обласного управління – отримання довідки про загальний трудовий і страховий стаж та дані про нараховану заробітну плату через веб-портал Пенсійного фонду, перегляд даних електронної пенсійної справи, направлення звернень і отримання відповідей через електронні послуги, смс-інформування про тривалість страхового стажу, суму призначеної пенсії, дату її виплати, результати перерахунку та ін. Для роботодавців відкрито можливість отримувати електронні довідки своїх працівників через «кабінет страхувальника».

Також Юрій Шарпінський та Євгенія Черній відповіли на ряд запитань пенсіонерів щодо нарахування пенсій, майбутніх перерахунків та можливих змін в пенсійному законодавстві.

На знімку: під час зустрічі.