Сесія міської ради

  • 650

   У четвер, 31 березня відбулась шоста сесія міської ради сьомого скликання.  Відкрив і вів її міський голова Роман Волуйко. На самому початку засідання начальник юридично-адміністративного відділу міської ради Тетяна Крівцова поінформувала депутатів про порядок і правила поіменного голосування.

   Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», висновків постійних профільних комісій  міської ради, депутати вирішили внести зміни до Регламенту Гайворонської міської ради сьомого скликання та затвердити в новій редакції.

   З метою впорядкування структури та загальної чисельності апарату Гайворонської міської ради, розглянувши пропозиції міського голови Волуйка Р.Т. щодо структури апарату міської ради, керуючись статтями 26, 42 Закону України               «Про місцеве самоврядування в Україні», висновків постійних комісій міська рада вирішила внести наступні зміни до структури та загальної чисельності апарату Гайворонської міської ради:

   Створити структурний підрозділ в складі Гайворонської міської ради з 15.04.2016р.: «Відділ державної реєстрації».

   Реорганізувати Земельний відділ міської ради, шляхом безпосереднього підпорядкування 2-х спеціалістів-землевпорядників міському голові. Виключити зі структури та загальної чисельності посаду спеціаліста інженера-будівельника Земельного відділу міської ради з 01.06.2016р.

   Заслухавши доповідь начальника юридично-адміністративного відділу міської ради Т. Крівцової, керуючись законодавством України, висновками профільних комісій депутати вирішили звіт про здійснення державної регуляторної політики Гайворонської міської ради за 2015 рік прийняти до відома та затвердили план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2016 рік.

   Також депутати розглянули та прийняли рішення по цілому ряду питань земельного характеру.

   Насамкінець до сесії звернулась депутат міської ради Інна Стародуб з закликом підтримати, що й було зроблено, звернення громадської організації «ВОЇНИ СВІТЛА ПРИБУЖЖЯ» до Гайворонської районної ради та рад інших рівнів у сприянні створенню на базі вузлової залізничної лікарні м. Гайворон, яка підлягає закриттю, відділення Кіровоградського госпіталю для інвалідів війни. (Текст звернення читайте далі).

   На цьому сесія свою роботу завершила.

 

Олександр КОВТОНЮК, секретар міської ради.

 

***

   ГО «ВОЇНИ СВІТЛА ПРИБУЖЖЯ» звертається до депутатів з пропозицією підтримати створення на базі Залізничної лікарні м. Гайворон, яка підлягає закриттю, відділення Кіровоградського госпіталю для інвалідів війни. Гайворонський, Ульянівський, Голованівський та інші віддалені райони знаходяться на значній відстані від обласного центру (180-250 км). А кількість тільки учасників АТО в цих районах - більше 700 чоловік, не враховуючи інші категорії, які підлягають лікуванню в таких закладах. Також сусідні райони Одеської та Вінницької областей, теж проявили велику зацікавленість в можливості відкриття даного відділення. Проблема лікування та психологічної реабілітації учасників АТО з кожним днем набирає все більшої гостроти. З відкриттям відділення значно покращиться медична, психологічна допомога та знизиться ступінь соціальної напруги.

 

Сергій Молдованов,

голова правління ГО «ВОЇНИ СВІТЛА ПРИБУЖЖЯ».