ЯНА КАЧУР СТАЛА ЧЕМПІОНКОЮ ЄВРОПЕЙСЬКИХ ІГОР

  • 740

Яна Качур разом із партнерами виграла комбіновану змішану естафету переслідування.

У Мінську сьогодні, 23 червня, завершився перший етап легкоатлетичних змагань Європейських спортивних ігор.

Старти проходили за експериментальною програмою, коли спочатку проводили командні попередні чотири етапи-матчі серед 24 команд. Спортсмени змагалися в бігу на 100 та 110 метрів із бар’єрами, стрибках у довжину та висоту, метанні списа, комбінованій змішаній естафеті чотири по 400 та комбінованій змішаній естафеті переслідування 800 м – 600 м – 400 м – 200 м.

Саме в естафеті спочатку відзначилися вихованка олександрівської ДЮСШ Тетяна Мельник, яка здобула «золото» в естафеті чотири по 400 метрів. Переможну крапку поставила вихованка гайворонської ДЮСШ Яна Качур. Вона завершувала комбіновану змішану естафету переслідування після того як Євген Гуцол, Ольга Ляхова, Олексій Поздняков, що подолали 800, 600 та 400 метрів, зберегли перевагу і навіть збільшили відрив від конкурентів. Яна Качур на 200 метрівці не зменшила швидкість й час нашого квартету став найкращим серед усіх 24 команд, що принесло Україні друге «золото» в легкій атлетиці.

«Срібло» в бігу на дистанції 110 метрів із бар’єрами здобула Анна Плотіцина, а Богдан Бондаренко та Марина Бех показали треті результати в стрибках у висоту та довжину.

Після третього дня змагань збірна України завоювала п’ять золотих, шість срібних та шість бронзових медалей, та посідає третє місце в медальному заліку після Росії та Білорусі.