БЕЗПРИТУЛЬНІ ТВАРИНИ НА ВУЛИЦЯХ: ПРОГРАМА ПРАЦЮЄ І ПОТРЕБУЄ РОЗШИРЕННЯ ЗАХОДІВ

  • 1625

      Упродовж двох років у місті працює Програма регулювання чисельності безпритульних тварин. За цей час відповідно заходів програми було створено маніпуляційний кабінет для проведення операцій зі стерилізації тварин на території КП «Гайворонський комунальник», тут же збудовано п’ять вольєрів для доопераційного та післяопераційного утримання тварин, придбано електроніж для операцій, пневмопістолет, налагоджено співпрацю  з ветеринарними лікарями з метою проведення операцій зі стерилізації тварин. За час дії програми було простерилізовано більше п’ятдесяти тварин.

Проте, останнім часом дещо знизилась кількість тварин доставлених на стерилізацію. Тож аби узгодити шляхи виконання програми, днями в міській раді відбулось спільне засідання керівника Держпродспоживслужби в районі Федора Паршегуби, ветеринарного лікаря Володимира Богачука, начальника КП «Гайворонський комунальник» Сергія Деркача та заступника міського голови Олександра Штундера. Було проведено аналіз роботи програми, обговорено проблеми і можливі шляхи їх вирішення. Відповідно до проаналізованих даних, виключна більшість тварин, які були простерилізовані – це самки собак. З урахуванням того, що в середньому в собак народжується 4-5 цуценят двічі на рік, то  не важко порахувати, що п’ятдесят тварин за рік могли привести на вулиці міста 400-500 особин потомства. Але завдяки заходам програми цього не сталось. Це можна вважати непоганим результатом. Але проблема відсутності спеціально підготовленої людини для відлову і доставки тварин на стерилізацію в КП «Гайворонський комунальник» не дає змоги продовжити якісно виконувати заходи програми.

Тож в ході засідання було запропоновано вирішити цю проблему відлову налагодженням співпраці з  ГО «Українське товариство мисливців і рибалок» шляхом укладення трудового договору з відповідними фахівцями.

Також учасники засідання закликали небайдужих гайворонців долучатись до вирішення проблеми безпритульних тварин на вулицях нашого міста і, за можливості, доставляти їх для стерилізації в КП «Гайворонський комунальник».

 

Міськвиконком.