ДИРЕКТОР ЦЕНТРУ РОЗВИТКУ САМОВРЯДУВАННЯ ОБГОВОРИВ З МІСЬКИМ ГОЛОВОЮ ПИТАННЯ ОБ'ЄДНАННЯ ГРОМАДИ

  • 558

 

Сьогодні відбулась зустріч апарату міської ради з міським головою на чолі та представників Кіровоградського центру розвитку місцевого самоврядування, а саме з його диектором  Олегом Яременко та експертом центру з децентралізації Валентиною Шереметою.

Фото без описуО. Яременко розповів про усі аспекти сьогоднішнього процесу децентралізації і зокрема про об’єднання територіальних громад. На його думку, переваги, які отримують територіальні громади сьогодні – це шанс вивести свої території на якісно новий рівень розвитку. І допоки процес добровільний – ним потрібно користуватись.

У свою чергу міський голова Роман Волуйко, розуміючи ці переваги і був ініціатором початку створення територіальної громади з центром у місті Гайворон. Було проведено обговорення з громадою, які підтримала шлях децентралізації. Рішення про початок процесу об’єднання було навіть винесено на сесію міської ради. Але підтримки в депутатів воно не знайшло. На цьому процес зупинився.

Олег Яременко під час зустрічі наголошував, що наразі об’єднання громад всіляко підтримується урядом, фондами розвитку, інвесторами, які готові працювати виключно з ОТГ. Тож об’єднанням варто скористатись саме сьогодні, оскільки уже через рік-півтора об’єднання буде примусове. І тоді вже не буде такої потужної фінансової та іншої підтримки з боку держави. Адже громад буде значно більше і ресурс розпорошиться між усіма.

Насамкінець директор центру зазначив, що готовий знову приїхати в Гайворон, зустрітись із громадськістю, депутатами щоб відповісти на хвилюючі запитання і все ж довести, що сьогодні об’єднання територіальної громади – шлях до розвитку.